Cégünkről

 

A RENEMTECH s.r.o. (magyar megfelelője k.f.t.)  a visszanyerhető energiaforrásokra  és az ezekhez tartozó ipari berendezésekre szakosodott.


Ezen belül lényeges szerepet kapnak a hulladékmentes technológiák. Ennek az irányzatnak egy ígéretes eredménye az olaszországi székhelyű FORMECO céggel való együttműködés.A FORMECO, az oldószer-visszanyerő berendezések élenjáró gyártója, megoldást talált a szennyvízkibocsátási probléma megoldására is, mégpedig azzal, hogy kifejlesztett differenciált berendezéseket, amelyek hatékony és gazdaságos rendszert garantálnak minden, ebben a problematikában érintett iparág számára.
 
A technológiák  az anyag  elpárologtatásán alapszanak; a  desztillátum  vagy a víz visszajuttatható a gyártási folyamatba, míg a szennyeződés, amely most már jelentősen koncentrált, viszonylag alacsony költségen megsemmisíthető.
 
Az oldószer-visszanyerő berendezések általában atmoszférikusak, szakaszos üzemmóddal. A desztillátum teljes értékűen alkalmazható a berendezések és szerszámok tisztítására, a szárazanyag pedig praktikus műanyagzsákokban marad, ennek következtében biztonságosan tárolható.

A vákumos berendezések estében a desztillációra kerülő anyagot  a bepárlóba szippantja a bepárló belsejében működő alacsony nyomás, amelyet a vákumozó egység biztosít. A hűtőkör, amely egy beépített hőszivattyú segítségével, képes egyszerre hőt kibocsátani a feldolgozandó folyadék számára és ugyanakkor lehűteni a forrás közben keletkező párát. A desztillált folyadék és a feldolgozott maradék a desztillációs folyamat végén eltávolításra kerül.
 
Ennek a technológiának az egyik legerősebb oldala a nagyon alacsony üzemköltség. A hőszivattyú elv és a vákumdesztilláció kombinációja lehetővé teszi számunkra, hogy nagyon alacsony ráfordítással tudjuk szétválasztani a vizet a benne lévő szennyeződésektől.
 
A FORMECO berendezések széles skálája, melyek ezen az elven működnek, képesek napi 240-3500 liter szennyvíz feldolgozására. Egyedi berendezések, melyek más energiaforrásokra is támaszkodnak (gőz, forró víz, vagy diatermikus folyadékok), még nagyobb mennyiségeket is képesek feldolgozni.
 
FORMECO lepárlók teljesen automata berendezések, 24 órás napi üzemmódra alkalmasak emberi beavatkozás nélkül. Különböző anyagokból készülnek és felszereltségük függvényében a legkülönfélébb igényt is képesek kielégíteni.
 
A FORMECO berendezéseket különböző területeken tudjuk alkalmazni: szennyvizek tisztítása és koncentrálása, élelmiszeripari adalékanyagok visszanyerése különböző ipari folyamatokból, fémek visszanyerése mosó folyamatokból, mustok bekoncentrálása, perkolációs vizek feldolgozása, stb.
 
A standard berendezések skálája, melyek hőszivattyúval felszereltek, 4 különböző sorozatra oszthatók:
 
-          berendezések elmerített csőkígyóval
-          berendezések fűtött felülettel és belső törlővel, nagyon magas koncentrációknál
-          berendezések korrozív folyadékokra
-          berendezések kényszerített cirkulációval, nagy mennyiségek feldolgozására
 
FORMECO bepárlók lehetővé teszik:
-          oldószerek (vagy víz)  és szennyezőanyagok szétválasztását
-          ezek azonnali újrafelhasználhatóságát a gyártási folyamatban
-          a semlegesítésre váró szennyvíz mennyiségének drasztikus csökkentését
-          különböző nyersanyagok visszanyerését
-          minimális szennyezőanyag kibocsátást egy adott üzemben